Zorgen voor en zorgen over…

Ik zorg voor mijn zoon Tygo. En ik heb ook zorgen over mijn zoon. Welke ouder heeft dat niet? Je wilt het beste voor je kind en je gunt je kind alle dromen die je voor jezelf had. Profvoetballer worden of astronaut. Wat het ook is, je stimuleert ze deze dromen waar te maken. Wie droomt en wil dat ze uitkomen, die gaat ervoor. Het maakt niet uit op welk niveau, maar als je ervoor durft te gaan en niet opgeeft, kom je altijd ergens in je droom terecht.

Mijn zoon heeft een zware autisme. Hij kan niet praten en heeft intensieve hulp nodig bij zijn dagelijkse leven. Zijn geestelijke leeftijd schiet van 2 naar 15 en weer terug. Tygo’s doel is niet om profvoetballer, turner of acteur te worden. Zijn doel is om te kunnen wat andere kindjes ook kunnen. Meedoen in een woonkamersamenleving. Hoe kun je je kind als ouder hierin zoveel mogelijk stimuleren?

gerelateerde artikelen