• Wet Langdurige zorg

 • Laurette

  Beheerder
  28 mei 2021 at 07:31

  Thuis zorgen voor en volwassen naaste is een special over de wet langdurige zorg in de thuissituatie. Want er kan een moment komen dat er thuis meer professionele ondersteuning nodig is. MantelzorgNL schreef een special waarin staat wat de WLZ-zorg is, voor wie deze is bedoeld en hoe je de zorg thuis zo goed mogelijk kunt regelen. Interessant? https://www.mantelzorg.nl/publicaties/special-wet-langdurige-zorg/

  • Deze discussie is 1 jaar, 6 maanden geleden gewijzigd door  Laurette.

  Laurette

 • Eric

  Lid
  9 december 2021 at 13:39

  Sinds juni 2021 heeft mijn vrouw een wlz indicatie. Mijn vrouw staat op een wachtlijst bij een zorginstelling voor een vaste woonplek. Om mij zo te ontlasten maakt mijn vrouw regelmatig gebruik van de respijtzorg bij deze zorginstelling. De kosten werden betaald door de zorgverzekering en de wmo tot de wlz indicatie een feit was. Nu heet de respijtzorg logeerzorg en wordt deze betaald uit de wlz waardoor wij plotseling de eigen bijdrage moeten betalen welke de wlz berekend. Het is nog steeds om mij te ontlasten maar wordt belast met de financiële kosten.

  Ik vind het krom en bijzonder..

  • Hans

   Lid
   18 december 2021 at 19:12

   Inderdaad krom. Ik snap niet dat de eigen bijdrage voor de Wlz niet pas ingaat op het moment dat je feitelijk in een verpleeghuis wordt opgenomen. Door die eigen bijdrage al in te voeren als je op de wachtlijst wilt zorgt men ervoor dat je die beslissing uitstelt. En dan ben je vaak weer te laat en komt er een spoedplaatsing en moet je de eerstbeste woonplek accepteren.Ontkoppel VPT en MPT en breng die onder bij de ZVW.
   Hans van Dijk

Start of Discussion
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu