Activiteiten in de community Thema’s Werk & mantelzorg Waar heb jij recht op als je mantelzorg & werk combineert?

 • Waar heb jij recht op als je mantelzorg & werk combineert?

   FrekeSchoemaker bijgewerkt 1 jaar, 1 maand geleden 4 Leden · 5 Berichten
 • Laurette

  Beheerder
  28 mei 2021 at 07:46

  Werk & Mantelzorg maakte hierover een informatieve animatie: Werk&Mantelzorg Wettelijke regelingen – YouTube

 • Jansen

  Lid
  20 september 2021 at 08:38

  In de praktijk blijken hier veel meer haken en ogen aan te zitten. zo kreeg ik geen kortdurend zorgverlof, met als beredenering van mijn baas, dat ook een ander familielid de zorg op zich zou kunnen nemen. Aangezien dat andere familielid bij dezelfde baas werkt, zou deze dus hetzelfde te horen krijgen. uiteindelijk hebben we gekozen om alle vakantie uren er maar aan op te maken. en met aangepaste werktijden te blijven werken. Dat is te doen, maar als het dan toch langer blijkt te duren, zoals bij ons nu, kom je toch in de problemen. Want je vakantie uren zijn op, je hebt veel behoefte aan wat vrije tijd, en het eind is nog steeds niet in zicht.

 • Janine

  Lid
  20 september 2021 at 14:11

  hoi @Jansen

  Het klopt dat het filmpje misschien een beetje kort door de bocht is, er gelden namelijk wel voorwaarden. Voor het zorgverlof geldt de voorwaarde dat de aanvrager de enige is die de zorg op dat moment kan verlenen. Je geeft aan dat de baas het verlof weigerde omdat er een ander familielid de zorg op zich zou kunnen nemen. Als ik het goed begrijp moet dit familielid zelf ook werken (bij dezelfde baas) en kon deze de zorg dus niet op zich nemen. In dat geval klopt de afwijzing van jullie baas niet: het familielid kon de zorg namelijk ook niet op zich nemen. Als er in het bedrijf/organisatie een afdeling personeelszaken is kun je hier contact mee opnemen.

  • Jansen

   Lid
   25 september 2021 at 14:25

   Ik vond hun antwoord ook al een beetje vreemd. Dank je voor dit nuttige antwoord. We waren toen met 4 personen. 3 ervan werken, en een was zelf ook ernstig ziek. Ik ben de enige met parttime uren. buiten dat ik wist hoe mam geholpen moet worden. Zij is gehandicapt namelijk. heeft bij haar adl altijd hulp nodig. voor een volgende keer zal ik dit aanhalen bij de personeelszaken. fijn te weten. Dank je wel.

 • FrekeSchoemaker

  Lid
  18 oktober 2021 at 11:16

  @Jansen: misschien kan je een mantelzorgmakelaar vragen met je mee te denken over en mee te gaan naar een gesprek bij PZ. Mantelzorgmakelaars zijn in 2004 “uitgevonden” om werkende mantelzorgers te ondersteunen, en kunnen bij een aantal zorgverzekeringen worden betaald vanuit de aanvullende verzekering. Werkgevers zien het investeren in een mantelzorgvriendelijke opstelling helaas nog niet altijd direct als een win-win-resultaat.

Start of Discussion
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu