Homepage Thema’s Veranderende relaties & seksualiteit Veranderende relatie & intimiteit

 • Veranderende relatie & intimiteit

 • Laurette

  Beheerder
  23 februari 2021 at 15:21

  In een mantelzorgsituatie is vaak sprake van een veranderende relatie tussen de mantelzorger en de zorgvrager. Zeker als het gaat om het zorgen voor een partner. Ondanks dat dit veel voorkomt, blijkt (seksuele) intimiteit een lastig onderwerp te zijn om aan te snijden.

  Anoniem bespreekbaar maken?

  Nu vraag ik me af of dit thema in de anonimiteit binnen deze community misschien wel goed kan? Je kunt immers je profielnaam en je profielfoto zelf kiezen, waarmee je dit soort thema’s misschien wel op tafel durft te leggen. Is dat zo? Of is dit thema er één waar je het liever niet over hebt. Ik ben erg benieuwd naar jouw gedachten hierover!

 • mabo

  Lid
  23 februari 2021 at 16:15

  Hoi, ik vind het fijn als ik hierover van gedachten kan wisselen. Bij ons kan het in principe nog. Maar ik ben bij ons degene die de boot afhoudt.

 • eddy

  Lid
  27 februari 2021 at 10:56

  Hoi,

  Ik fungeer als verzorger ipv echtgenoot, laat ik eerlijk zijn, ik mis het. Zelfs een knuffel oid, zit er niet meer in. Kan dit ook niet, ze is 360gr veranderd.

  Gr

  Eddy

 • yootje1961

  Lid
  1 maart 2021 at 11:29

  Hier niks meer. Zelfs geen knuffel, een arm om de schouder, niks meer.

  Ik mag hem zelfs niet aanraken. In bed ligt hij met zijn rug naar me toe en helemaal op het randje

  groetjes Yolanda

 • mkm1964

  Lid
  5 maart 2021 at 12:52

  Hier ook al vele jaren niks meer, ik ben de verzorgster en wij slapen al jaren apart.

 • puk

  Lid
  10 juni 2021 at 15:20

  Onze relatie is ook flink veranderd, maar eigenlijk juist veel dichter bij elkaar komen te staan. Mijn man heeft door een herseninfarct globale afasie en spraakapraxie gekregen. Hierdoor is hij in communicatieve situaties veel afhankelijker geworden, en regel ik zowel zijn dag invulling als de contacten met zijn vrienden en werk. Daarnaast werk ik zelf in de zorg. Hij heeft hier steeds meer oog voor en doet zijn best om mij te ontworpen door de huishoudelijke taken die hij kan overnemen, over te nemen.Samen praten is moeilijk, maar naast elkaar zitten, tegen elkaar aan zitten en samen leuke dingen doen, zorgt bij ons voor plezier en blijdschap om er samen te zijn.Lastig vind ik wel om vooral verdriet om de hele situatie te delen met mijn man. Hij voelt zich dan schuldig . Dit uit hij dan door boosheid en afweer. Ik probeer hier dan met hem over te praten, maar dat is voor hem lastig en confronterend.

Oorspronkelijke post
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu