Online mantelzorgcafé Levend Verlies | 7 december

Van meerdere leden hebben we gehoord dat ze het gewoon prettig vinden om ergens virtueel binnen te kunnen wandelen en dan direct met anderen te kunnen chatten. Daarom organiseren we vanuit Deel je Zorg om de twee maanden een online Mantelzorgcafé. Het eerste Mantelzorgcafé ging over Werk & Mantelzorg. Er waren maar liefst 20 mantelzorgers aanwezig, die in drie groepen met elkaar ervaringen, tips en inspiratie uitwisselden.

Wat een mooie opzet. Ik vond de opzet om in kleine groepjes met elkaar in gesprek te gaan een prettige ervaring.” 

De eerstvolgende bijeenkomst:

7 december van 19.30 tot 20.30 | thema levend verlies | Meer info en aanmelden

Hoe werkt het?

Het mantelzorgcafé wordt gehouden in een virtueel café. Als je op de link klikt krijg je de vraag je naam in te typen. Je kunt hier ook anoniem op zitten als je dat graag wilt, schakel dan je camera uit en bedenk zelf een naam. Wil je gewoon bewegend in beeld zijn, dan schakel je je camera aan. Je kunt ook nog een foto uploaden. Als je vervolgens op continue drukt, dan kom je in de ruimte die er als volgt uitziet.

Als er mensen aanwezig zijn, dan zie je ze als rondjes. Als je dichtbij ze staat, dan kun je ze zien en horen. ga je er verder vanaf, dan wordt het geluid steeds minder luidt. Op deze manier kun je je dus ook even met iemand of met een klein groepje afzonderen van de rest als jullie iets specifieks willen bespreken. Dat kun je doen door jezelf naar een andere plek binnen de virtuele ruimte te begeven.

We zijn heel benieuwd hoe jullie dit ervaren. Geef hieronder je reactie!

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Wauw wat super dat er een mantelzorgcafé is gestart. Ben heel benieuwd hoe het is geweest. Helaas had ik de datum gemist…op naar de volgende?

    1. Hi @esther ja we willen dit tweemaandelijks doen! Ik ga deze week de data al helemaal bekend maken, dan kunnen dat ook al wat verder vooruit en op verschillende plekken kenbaar maken! Leuk als je ook aanhaakt de volgende keer!