Hoe werkt de community

Gebruiksaanwijzing Deel je zorg Community

Ben je hier voor het eerst? Wat goed dat je besloten hebt jezelf in deze community te verdiepen. Op deze community kun jij als mantelzorger je ei kwijt! En vragen stellen aan andere mantelzorgers. Onderling heb je vaak maar aan een half woord genoeg!

Maar hoe werkt de community?

 1. Aanmelden of inloggen
  Als je mee wilt doen aan de discussies en zelf berichten wilt plaatsen, is het noodzakelijk om jezelf aan te melden. Rechtsboven op de pagina zie je de aanmeldknop. Als je hierop drukt krijg je het aanmeldformulier. Hier dien je een aantal gegevens in te vullen. Er staat duidelijk bij welke gegevens zichtbaar zijn voor anderen.

Als je een account aanmaakt, dan ontvang je een bevestigingsmail op het emailadres dt je hebt opgegeven. We gebruiken dit emailadres overigens niet voor andere dingen dan de community.

Kom je niet voor het eerst en heb je je eerder al aangemeld voor deze community? Dan kun je aan de discussies deelnemen door in te loggen met de gegevens die je bij het aanmelden hebt ingevuld.

Als je bent aangemeld kun je rondkijken op de community. Je ziet dan alle openbare discussies in de tijdlijn, maar je kunt je ook aanmelden voor één van de themagroepen.

 • Startpagina
  Op de startpagina vind je welkomstinformatie. Ook plaatsen we er regelmatig nieuwe onderwerpen op die op dat moment relevant zijn.
 • Groepen
  Als je naar het tabblad groepen gaat op de website, dan zie je een overzicht van de openbare en privé groepen. Wil je je aansluiten bij één (of meerdere) groepen, klik dan op die desbetreffende groep. Als je eenmaal in die groep zit, zie je dat daarin discussies plaatsvinden. Je kunt je dan rechtsboven aanmelden voor die groep door op de knop ‘deelnemen aan groep’ te klikken.

Regionale steunpunten mantelzorg kunnen ook een eigen groep beheren. Deze groepen zijn niet altijd openbaar. Mocht je je graag willen aansluiten bij één van deze groepen, dan moet je als je op deze groep klikt een verzoek doen om deel te nemen. Je krijgt dan vaak dezelfde dag nog reactie vanuit het steunpunt. Heeft het steunpunt uit jouw regio al een groep? Zo niet, geef dan die mogelijkheid bij ze aan. Wellicht dat ze het dan voor jullie gaan organiseren!

 • Tijdlijn
  Op de tijdlijn zie je de discussies die op dat moment gaande zijn, ook in de groepen. Dat is allemaal duidelijk aangegeven. Je kunt op deze berichten reageren.
 • Ledenlijst en ledenprofielen
  Op het tabblad ledenlijst kun je zien wie er allemaal lid is van deze community. Als je op een profiel van iemand klikt, dan kun je deze persoon ook een persoonlijk bericht sturen. Dat doe je door op de knop ‘privébericht sturen’ te klikken. Ook kun je een bericht achterlaten op zijn/haar tijdlijn. Dit is wel openbaar.

Jouw eigen profiel

Rechtsboven in het scherm zie je jouw gebruikersnaam staan. Hierop kun je klikken en dan klapt zich een menu uit.  Je kunt daar je profiel aanpassen, zoals bijvoorbeeld je profielfoto.

Wat kun je verder allemaal doen in jouw eigen profiel?

Aanpassen login informatie
Wil je je wachtwoord wijzigen? Klik dan op je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm. Er vouwt zich dan een menu uit. Kies dan ‘account’ en dan voor ‘login informatie’. Hier heb je de mogelijkheid een nieuw wachtwoord te kiezen.

Aanpassen emailvoorkeuren
Je kunt hier instellen voor welke meldingen je wel of geen email wilt ontvangen. Als je hierin een aanpassing wilt doen, klik dan op je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm. Er vouwt zich dan een menu uit. Kies dan ‘account’ en dan voor ‘emailvoorkeuren’.

Aanpassen privacy
Je kunt aanpassen wie je profielgegevens mogen zien. Dat kan in het tablad privacy. Hier kom je door rechtsboven in het scherm op je gebruikersnaam te klikken. Er vouwt zich dan een menu uit. Kies dan ‘account’ en dan voor ‘privacy’. Het wijst zich vervolgens vanzelf.

Jouw eigen activiteit
Je kunt je eigen activiteit makkelijk bekijken door rechtsboven in het scherm op jouw profielnaam te klikken. Er vouwt zich dan een menu uit. Je ziet dan bijvoorbeeld ‘tijdlijn’, ‘foto’s’ of ‘groepen’. Als je daarop klikt zie je jouw tijdlijn (tijdlijn), de foto’s die jij geplaatst hebt (foto’s), de groepen waaraan jij deelneemt (groepen), dingen die voor jou relevant zijn, zoals of je ergens genoemd bent in een bericht of dat je een privé bericht hebt ontvangen (meldingen), of als iemand jou een persoonlijk bericht heeft gestuurd (privéberichten).

Een privé-bericht sturen of ontvangen
Wil je iemand iets sturen dat alleen voor die persoon bestemd is? Dan kun je een privé bericht sturen. Je kunt dit op verschillende manieren doen, maar de makkelijkste manier is door op het profiel van de desbetreffende persoon te klikken. Dan zie je rechts in beeld de mogelijkheid om hem/haar een privé bericht te sturen.

Heb je een privé-bericht ontvangen? Dan krijg je rechtsboven in bij het envelopje een melding. Evenals bij het ‘belletje’ dat daarnaast staat. Je kunt hierop klikken. Je komt dan automatisch bij het desbetreffende bericht.

Heb je vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dat kan het beste per mail naar: community@mantelzorg.nl.