Over de verkiezingsoverwinning : als Donald Trump wordt herkozen, kunnen de Verenigde Staten de NAVO verlaten. Dit is de veronderstelling van zijn voormalige beveiligingsadviseur John Bolton. Hij vertelt ook over de rol van de kanselier – en ziet de westerse wereld op een kruispunt staan. Dit is informatief nieuws. De veiligheidsadviseur van voormalig president Donald Trump, John Bolton, gelooft dat Washington de NAVO kan verlaten als Trump wordt herkozen. “Slechts een handvol Republikeinen wil zich terugtrekken uit de NAVO. Maar als hij (Trump) de herverkiezing wint, kunnen deze belemmeringen worden weggenomen”, vertelde Bolton maandag aan “Handelsblatt”. ‘Wie weet wat hij in een tweede termijn zou doen?’ Bolton vertelde de Europeanen dat als Trump de verkiezingen op 3 november wint, het grootste deel van hun diplomatie via het Congres zou gaan. ‘Het Huis van Afgevaardigden en de Senaat kunnen tegen de president zijn’, zei hij. “Mocht er een terugtrekking uit de NAVO zijn of een verdere belangrijke terugtrekking van troepen uit Europa, dan zou er sterke oppositie kunnen zijn van zowel de Democraten als de Republikeinen. Europeanen kunnen daarom beter contact opnemen met het Congres.” Trump staat momenteel duidelijk achter op zijn democratische concurrent Joe Biden in de peilingen. Maar dat zegt Bolton niets. ‘Je moet het vermogen van de Democratische Partij om verkiezingen uit te stellen nooit onderschatten’, zei hij. Biden moet bestaan ​​in drie tv-debatten tegen Trump, en er zijn nog geen 100 dagen voor de verkiezingen. ‘Het is een eeuwigheid in de Amerikaanse politiek.’ Bolton: Trump zou de VS uit de NAVO kunnen leiden: Amerikaanse verkiezingen: Biden loopt voor – tot nu toe – we informeren u ook over het volgende nieuws. Ben je geïnteresseerd in de Amerikaanse verkiezingen? Onze Washington-correspondent Fabian Reinbold schrijft een nieuwsbrief over zijn werk in het Witte Huis en zijn indrukken uit de Verenigde Staten onder Donald Trump. Hier kunt u zich gratis abonneren op de “Post from Washington”, die dan één keer per week in uw mailbox belandt. Een overwinning van Biden wordt niet geassocieerd met grote hoop van Bolton – een stoere conservatief die Trump tot september 2019 adviseerde als National Security Advisor. ‘Ik zal erg ongelukkig zijn, ongeacht wie er de dag na de verkiezingen wint’, zei hij. Biden ‘zit in de kelder van zijn huis en komt er niet vaak uit. Als hij wint en niet precies weet wat hij moet doen, vervangen we één probleem door een nieuw probleem’. Op de vraag of bondskanselier Angela Merkel “de laatste leider van de vrije wereld” was, zei Bolton: “De enige leiders van de vrije wereld zijn de Verenigde Staten, en als de president dat niet kan, de westerse Wereld in gevaar omdat niemand naar deze plek kan verhuizen. ‘ Merkel is “een zeer krachtige persoonlijkheid binnen de EU”. Maar je moet je afvragen hoe lang de kracht van Duitsland zal blijven nadat hij is vertrokken. ‘Misschien blijft ze langer op kantoor dan verwacht.’
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *